Friday, July 1, 2011

Rawatan Kencing ManisProduk penyakit kencing manis dari HPA adalah dalam bentuk yang mudah digunakan. Rawatan kencing manis HPA juga dibuat berasaskan herba dan tidak mengunakan bahan kimia. Oleh itu anda tidak perlu takut akan kesan sampingan seperti yang biasanya ada pada ubat yang berasaskan perubatan moden.   

HPA? Mungkin anda hanya mengenali kopi radix ‘mai secawan’ Tapi HPA sebenarnya mempunyai produk herba lain hasil dari pengalaman 20 tahun HPA dalam dunia herba. Ubat kencing manis merupakan antara produk herba lain HPA

Konsep sinergi merupakan salah satu lagi konsep yang penting dalam perubatan herba HPA. Konsep ini akan menggabungkan beberapa produk dalam merawati sesuatu penyakit untuk menghasilkan kesan yang lebih baik. 

Pakej ubat kencing manis HPA ini mengandungi 4 produk yang dicadangkan oleh herbalis HPA berdasarkan konsep ‘sinergi’. Tujuan "Sinergi Produk" adalah untuk:
  1. Menambah potensi penyembuhan
  2. Mempercepatkan kesembuhan
  3. Menghilangkan kesan sampingan
  4. Mengurangkan kekerasan ubat.

Produk-produk tersebut adalah seperti di bawah:

1) Plantisol

Bahan aktif plantisol yang ada dalam ramuan herba ini mempunyai fungsi untuk menurunkan paras glukosa dalam darah (hipoglicemia) serta untuk bertindak bagi merangsang pengeluaran insulin oleh pankreas. Kegunaan Plantisol bagi mereka yang menghadapi kencing manis adalah seperti berikut:-

Kencing manis pada tahap awal (gula di dalam darah). Amalkan plantisol 2 kapsul pagi dan 2 kapsul malam sebelum makan. Digalakkan mengambil bersama sekurang-kurangnya 2 gelas teh herba setiap hari.


Amalan Ubat Rebusan Tisol K bersama Plantisol akan mempercepatkan pemulihan penderita kencing manis yang menghadapi masalah kronik. Penderita yang menghadapi kencing manis, ginjal rosak dan darah tinggi juga dicadangkan mengamalkan Malac yang bersifat diuretik.

Komposisi (75 Kapsul per botol) :

1. Barrintoga Racemosa
2. Pithecellobium Jiringa
3. Tetra Indica
4. Tinospora Crispa
5. Andrographis Paniculata

Dos :
Amalkan 2 kapsul pagi, 2 kapsul tengahari dan 2 kapsul malam.


2) Teh Herba


ubat kencing manisTeh herba menggunakan herba pegaga (Hydrocotyle Asiatica). Herba ini yang mempunyai ciri pahit mengandungi antioksidan (sejenis ester gluko peiranosil) yang amat baik dalam merawat luka luar (kulit) dan luka dalam (radang usus dan pendarahan otak). Teh Herba selain itu mujarab untuk buasir, radang tenggorokan, batuk, radang usus serta mempunyai anti oksidan yang tinggi.

Tapi yang paling utama, teh herba berfungsi untuk membersihkan usus supaya herba yang kita makan, dalam kes kencing manis , herba plantisol, dapat berfungsi dengan lebih berkesan.


3) MALAC

Herba yang bersifat diuretik (memperbanyakkan air kencing) berfungsi sebagai anti hipertensi (turunkan tekanan darah) dan anti piretik (penurunan panas) amat baik untuk penjagaan ginjal, memecahkan batu karang, penyakit epilipsi (sawan), infeksi saluran kencing, demam campak, dan gout. Bagi penderita Batu Karang (Gallstone) disarankan untuk amalkan bersama Madu Asli bagi tujuan pemecahan batu. Mereka yang menderita kerosakan pada ginjal dicadangkan mengamalkan Malac bersama Herba rebusan Alac. Malac menggunakan herba utama lalang yang telah terbukti amat mujarab dan dicadangkan dijadikan amalan untuk mereka yang menghadapi masalah tersebut.

Komposisi (75 Kapsul per botol):

1. Tetra Indica
2. Bamboo Spp
3. Imperata Cylindrica

Dos:Amalkan 2 kapsul pada pagi dan 2 kapsul pada malam.


4) SPIRULINA
Spirulina (Arthospira) adalah sejenis ganggang biru hijau dan sejak puluhan tahun yang lalu telah dijadikan makanan kesihatan melalui penelitian para ahli dunia. Makanan yang dikonsumi oleh manusia sekarang banyak menyebabkan terkumpulnya toksid dalam badan, sehingga menimbulkan pelbagai penyakit seperti kanser, sakit jantung, imuniti turun, fungsi organ menjadi lemah dan lain-lain. Hal ini merupakan masalah besar di negara-negara maju kerana 60% penyebab kematian disebabkan oleh faktor kekurangan zat-zat makanan.


Manfaat Spirulina adalah:


1.  Meningkatkan aktiviti anti-virus
2.  Menurunkan kadar kolesterol
3.  Menurunkan risiko serangan kanser
4.  Meningkatkan daya tubuh badan
5.  Mengurangkan keracunan pada ginjal
6.  Meningkatkan jumlah mikroba lactobacillus yang di dalam usus
7.  Mempercepatkan penyembuhan luka
8.  Mengatasi masalah kekurangan zat/mineral
9.  Mengurangi penderitaan akibat radiasi.


Komposisi (60 Kapsul per botol) :  
Dos:Amalkan 2 kapsul pada pagi dan 2 kapsul pada malam.

BELI SEKARANG
MENCEGAH LEBIH MURAH DARI MERAWATProduk

Sem. Malaysia

Sab. & Sar

1.

Plantisol

24.00

26.00

2.

Teh Herba

24.00

26.00

3.

Malac

24.00

26.00

4.

Spirulina

30.00

35.00

Jumlah

102.00

113.00Pos

7.00

7.00

JUMLAH


109.00

120.00
Klik di sini untuk membuat tempahan

Klik Add to Cart sekiranya pembayaran menggunakan Kad Kredit

Pakej Kencing manis
Testimoni #1

Isteri saya dikesan menghidap kencing manis (diabetes) di samping penyakit kuning (jaundice) menjelang bulan puasa(Ramadhan) 1427/2006. Sebelumnya dia mengalami tekanan darah rendah dan sembelit.

Kencing manis yang dihidapinya itu adalah warisan keluarga; Allhyarham ibunya adalah penghidap kencing manis. Sementara tekanan darah rendah pula diwarisi daripada Allahyarham bapanya. Rawatan yang dijalaninya ialah dengan mengambil ubat mengawal kandungan gula dalam darah. Selepas mengambil ubat tersebut kuku tangan dan kakinya kembang seperti diserang 'fungus'.


Setelah mengambil Plantisol dan Pelawas serta megawal pemakanan (diet) didapati paras gula dalam darah kembali normal di samping masalah sembelit yang menyebabkan sebelumnya dia buang air besar berselang tiga hari berjaya diatasi.

Nama:- Abdul Halim Bin Yaacob
Negeri:- Kedah
Email:- abdulhalimyaacob@yahoo.com


Testimoni #2

Di sini ingin saya menceritakan sedikit pengalaman saya merawat pesakit Kencing Manis yang menunggu masa untuk suntikan insulin.

Saya telah memberi Makcik yang berasal dari Air Itam Pulau Pinang ini dengan set Lengkap Kencing Manis, bermula merawat dari April 06 hingga ke tarikh untuk berjumpa Doktor June 30 06 sama ada kena suntikan atau tidak....


Allhamdulillah setelah ia mengamalkan mengikut peraturan penuh keyakinan MAKCIK melepasi ujian tersebut ..kencing manis Makcik telah turun ,tenaga makcik bertambah baik,makcik kata ia akan terus mengamalkan produk HPA yang saya sarankan...

saya amat bersyukhur kerana dapat menyelamatkan makcik berkat dengan penggunaan produk HPA yang hebat tiada TANDINGANNYA LAGI.Anda Jangan tunggu lagi bersama lah dengan HPA HERBA PENAWAR AL-WAHIDA.

Nama:- ASNIEAH BT BADRI@NADZRI
Negeri:- PULAU PINANG
Email:- anis_yaang@yahoo.com


Testimoni #3


Mak mertua saya mengidap penyakit 4 serangkai lebih 10 tahun.Telah menggunakan suntikan insulin pagi dan petang. Juga menggunakan alat sedut untuk penyakit asmanya.

Kerap mengah, letih,mata berselaput dan amat kabur, kulit bermasalah, selalu bersin, hidung kerap berair, selalu demam, solat duduk dan selalu masuk wad akibat penyakitnya yang agak kronik.


Tetapi alhamdulillah stlh menggunakan sinergi produk Hpa, omega 3, plantisol, vitex, hb, spirulina, teh herba, mega 3 dan but-but, penyakit asmanya telah sembuh, matanya jelas, solat dah blh berdiri, suntikan insulin dihentikan,x pernah menginap di hospital lg,bertenaga,tiada lg masalah penyakit kulit, jantungnya 'cantik'.

Masalah bersin dan sakit kepalanya juga telah hilang.Kini ubat hospital telah dihentikan. X sampai seminggu kesannya begitu positif. beliau masih meneruskan penggunaan untuk kesihatannya. Terima kasih HPA. Terus maju dengan produk-produk halalnya!


Nama:- Khosiyah binti Halil
Negeri :- Pahang


Produk-produk HPA adalah:

darah tinggiDiluluskan oleh Biro Pengawalan Farmaseutikal Kebangsaan (BPFK), Kementerian Kesihatan Malaysia.
darah tinggiDikilangkan mengikut standard Good Manufacturing Practice (GMP)
darah tinggiDiiktiraf HALAL oleh Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM)
darah tinggiMendapat pengiktirafan ISO 9001-2000
darah tinggiMenggunakan 100% herba


impproduk hpaplantisol hpabuatan malaysia

1 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...